Norris: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην κορυφή»

×

Του Βασίλη Παπαδόπουλου

Ο μεγάλος θριαμβευτής του Grand Prix του Μαϊάμι Lando Norris δήλωσε: «Ήταν φοβερός αγώνας. Είχα πάρει φόρα και κατάφερα να το κάνω. Είμαι χαρούμενος για όλη την ομάδα μου, που τα καταφέραμε και γράψαμε ιστορία. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην κορυφή. Όλο το Σαββατοκύριακο ήμασταν καλοί. Διορθώσαμε το μονοθέσιο και είχαμε τον ρυθμό. Κάναμε κάποια λάθη στο παρελθόν, αλλά σήμερα καταφέραμε να τα αποφύγουμε. Η στρατηγική μας ήταν καλή και ευχαριστώ την ομάδα της McLaren γι αυτή. Είμαι πολύ περήφανος. Πολλοί με αμφισβητούσαν, για πολλά λάθη τα τελευταία χρόνια, όμως σήμερα δεν υπήρχαν αυτά, τα έκανα όλα σωστά. Είμαι στη McLaren, γιατί πιστεύω σε αυτή και σήμερα όλοι μαζί, δικαιωθήκαμε».

GP ΜΑΪΑΜΙ

Παρά την ήττα του ο Max Verstappen εμφανίστηκε χαμογελαστός και ανέφερε τα εξής: «Άλλοτε κερδίζεις, άλλοτε χάνεις. Έτσι δεν είναι οι αγώνες; Σήμερα ήταν μία δύσκολη μέρα για εμάς. Με τη μέση γόμα δεν ήμουν φανταστικά. Πήγαινα καλά, αλλά όχι, όπως θα έπρεπε. Μετά το τελευταίο pit stop, άκουγα τους γύρους που έκανε η McLaren και ήταν πραγματικά κάτι το εξαιρετικό. Ειδικά με τη σκληρή γόμα, είχαν πολύ καλύτερο ρυθμό από εμάς. Ήταν δύσκολα για την ομάδα μας, αλλά και τη δεύτερη θέση, την δέχομαι. Χαίρομαι πολύ για τον Lando, για πολύ καιρό άξιζε αυτή τη νίκη. Είχαμε χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης. Έφεραν αναβαθμίσεις και όλο αυτό δούλεψε. Έχουμε κι εμείς δουλειά να κάνουμε πλέον. Θα αναλύσουμε τα πάντα και θα δούμε πού θα μας βγάλει αυτό, για τον επόμενο αγώνα».

Τέλος, ο τρίτος της γενικής κατάταξης Charles Leclerc ανέφερε: «Ήταν πολύ αμφιταλαντευόμενος αγώνας. Ο Perez ήταν δίπλα μου, νόμιζα ότι θα χτυπήσουμε, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε. Βγήκαμε όλοι χωρίς πρόβλημα, από αυτή τη στροφή. Μετά επικεντρώθηκα στον εαυτό μου, αλλά υστερούσαμε σε ρυθμό. Ήμασταν τυχεροί από τη χρονική συγκυρία και κατάφερα να φθάσω στο βάθρο. Νομίζω ότι τα διαχειριστήκαμε όλα καλά και πήραμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Είμαι χαρούμενος που ο Lando τα κατάφερε, το άξιζε. Πολλές φορές βρέθηκε κοντά στη νίκη, αλλά σήμερα τα κατάφερε. Έκανε φοβερή δουλειά, όλο το Σαββατοκύριακο. Τους περιμέναμε δυνατούς, αλλά όχι τόσο πολύ. Τους άξιζε. Συγκριτικά με τα προβλήματα που αντιμετώπιζα, το να βρεθώ στο βάθρο, είναι καλό».