NASCAR Cup: Ο Larson νίκησε στο Κάνσας στον πιο οριακό τερματισμό στην ιστορία!

×

Γιώργος Ανανίδας

Εν μέσω μίας ιστορικής στιγμής και ενός τερματισμού με photo-finish, ο Kyle Larson πήρε την καρό σημαία στο Kansas Speedway για μισό… χείλος του προφυλακτήρα.

Nascar

Μετά την Ατλάντα, η φετινή σεζόν του NASCAR Cup Series μας επεφύλασσε ακόμα έναν ιστορικό τερματισμό. Όχι οποιονδήποτε, αλλά τον πιο οριακό στην ιστορία του θεσμού!

Στην παράταση του αγώνα και με τον Chris Buescher στην πρωτοπορία, ο Larson έκανε την αποφασιστική του κίνηση στον τελευταίο γύρο. Στην έξοδο της στροφής 4 έσπρωξε τη Ford Mustang τόσο όσο, αλλά περνώντας τη γραμμή του τερματισμού, κανείς δεν ήξερε ποιος έχει κερδίσει.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα έδειξαν Buescher, αλλά τελικά, το photo-finish και τα αμέτρητα ριπλέι έδειξαν πως ο Larson έχει πάρει τη νίκη για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου!

Ελάχιστα πιο πίσω από τους δύο πρωταγωνιστές, οι Chase Elliot και Martin Truex έδωσαν τη δική τους μάχη για την 3η θέση, με τον πρώτο να υπερέχει επίσης για χιλιοστά.

Ο ασύλληπτος τερματισμός σήμανε το τέλος ενός άκρως συναρπαστικού αγώνα στο Κάνσας, ο οποίος ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν 3,5 ωρών, λόγω βροχής.

Η δεύτερη νίκη του Larson στη σεζόν ήταν και η 25η της καριέρας του και απέδειξε για ακόμα μία φορά γιατί είναι πρωτοπόρος στη βαθμολογία και θεωρείται από τώρα εκ των φαβορί για τον τίτλο.

Σημείωση, πως πριν την παράταση του αγώνα, ο Denny Hamlin ήταν ο πρωτοπόρος και φάνηκε να οδεύει προς τη δεύτερη σερί νίκη του, αλλά οι Buescher και Larson τον… κατάπιαν στην επανεκκίνηση, όπως έκαναν και οι Elliot και Truex.

Με τον Elliot 3ο και τον Truex 4ο, ο Hamlin συμπλήρωσε το Top-5, ενώ η κορυφαία δεκάδα συμπληρώθηκε κατά σειρά από τους Christopher Bell, Alex Bowman, Kyle Busch, Noah Gragson και Michael McDowell.

Nascar

Ως προς τα Stage, ο Denny Hamlin κέρδισε το πρώτο, προσπερνώντας τον Larson 12 γύρους πριν το τέλος και κρατώντας πίσω του τον Ross Chastain.

Στο δεύτερο, νικητής αναδείχθηκε ο Chris Buescher που σε εκείνη την περίπτωση, αμύνθηκε εξαιρετικά του Larson, παίρνοντας έτσι το πρώτο του Stage στη σεζόν.

Επόμενο ραντεβού για ακόμα έναν συναρπαστικό αγώνα του NASCAR Cup Series, την επόμενη Κυριακή (12/5), ζωντανά από το ΑΝΤ1+, στο Darlington Raceway.